JHC:s Damlag

Direkt från Sveriges kallaste ishall

Dagens outfit

Publicerad 2009-12-31 00:18:00 i Dagens outfit,

Dagens outfit går idag till Johan (nu mera Lill-Johan) som valde att ta på sig ett par cykelbyxor (extremt små hockeybyxor)Ingen vet varför...

Bildbomb

Publicerad 2009-12-30 23:03:05 i Träningar,

                    

Idag så hade Kenta tagit med sig sitt innebandy lag som han också tränar. Små, glada tjejer och några killar åkte runt och ramlade på isen. Riktiga kämpar, kul att se! Vi hoppas att några börjar spela hockey i framtiden, mer tjejer!
Efter det så hade vi träning i 80 min. Zäta, Norre, Jessica, Rebecca, Evelina, Nanna och Furu. 7 tappra spelare var på träningen. För en gångs skull vann faktiskt dom röda, grattis till er. Våran ass tränare Johan var med och spelade i utrustning också fast han hade liiite trånga byxor haha, såg lite fånigt ut.. Men ha det bra alla glada läsare och ha ett jävligt gott nytt år, sup inte för mycket. / JHC DAM

Juluppehållet är över!

Publicerad 2009-12-28 22:40:18 i Träningar,

Så var juluppehållet över och vi fick återigen bege oss till Kallhälls ishall för att åka bort all julmat.
Zäta fick sig en mindre trevlig upplevelse då hon insåg att lucka nummer 24 på hennes julkalender som hon haft i omklädningsrummet, var uppäten och ersatt med något mindre ätbart. Hämden lät inte vänta på sig, och vi hann alla skratta gott innan Linn insåg vad som hängde i hennes hockeybyxor.
För övrigt så var det en träning med några olika övningar, en del spel (där vi i rött tyvärr måste erkänna att vitt vann denna gång) och lite styrka på slutet. Elin var på besök även idag, och lär väl vara det fram till att det är dags att bege sig upp till Öviks skogar igen. Om Övik nu står kvar tills dess...

Nu krigar vi på fram till seriestaret! Magiska januari är snart här!

Juluppehåll = dålig uppdatering

Publicerad 2009-12-23 18:35:55 i Övrigt,

Kommer troligen att vara ganska så stillsamt i bloggen fram till måndag, då vi inte har några sammanskomster innan dess. Ni får helt enkelt stå ut och så lovar vi att komma tillbaka med nya coola grejer på bloggen då!

Sammanfattning av 2009

Publicerad 2009-12-22 11:16:24 i Övrigt,

Eftersom det nu är juluppehåll och snart nyår så tänkte vi ta tillfället i akt att sammanfatta den här delen av säsongen.
Efter en trög start har vi nu börjat spela ihop oss, och den andra omgången av matcher har gått betydligt bättre. Med två uddamålsförluster som vi nog kunde ha vunnit om vi hade vetat hur man göra mål. Något vi istället fick pröva på i 10-5-segern mot Segeltorp. Sen vann vi även över Tullinge, och gjorde en årets kämparinsats och spelade 1-1 mot AIK. Efter ett positivt december ser vi nu framemot januari, som Linn har snackat om hela säsongen. "I januari, då kommer det att hända grejer".

Årets händelse: Vår världspremiär i Järfälla ishall -Grymt coolt intro där ingen ramlade eller fick rökskador. Enligt rykten så var ca 240 personer på plats för att se matchen.

Årets match: 1-1-segern mot AIK - Med en utespelare i målet och 11 i båset, gör vi vår bästa match såhär långt och visar att vi kan om vi vill. Aldrig har en 1-1-vinst varit så självklar.

Årets låt: Sexy bitch - Spelas tio gånger innan och efter alla matcher, träningar och andra tillställningar. Något A-laget fick erfara i fredags och ni får här på bloggen.

Årets jobbigaste: Hemmalägret i Kallhäll- Var nog många som hade svårt att ta sig ur sängen på måndagen.

Årets utvisning: Fanny hemma mot Tullinge. Kommentaren "Men vad fan, är det bandy vi spelar eller?!" gav tiominuter. alt. Jonna borta mot Ormsta. Kör kycklingdansen åt en Ormsta-spelare och tilldelas en tia.

Bastukväll!

Publicerad 2009-12-22 08:23:26 i Övrigt,

Som en liten start på andra delen utav sesongen så kör vi en bastukväll!

Fredagen den 8 Januari.

Boka in detta i era almanackor!

Träning 21 december

Publicerad 2009-12-21 21:54:14 i Träningar,

Sista träningen innan juluppehållet som varar i en hel vecka! Vad vi ska göra med all denna ledighet vet vi inte riktigt. Jonna och Jannice ska i alla fall åka skidor och Linn ska supa.
Idag hade vi också fin främmande på träningen. Hinzan hade kommit hem från Staterna och Elin från skogen i Övik, så de var nere och hälsade på.
Sista träningen gick i lekens tecken, och vi fick välja lite själva vad vi skulle göra. Det blev några favoritövningar och så smålagsspel. Rött vann (såklart) efter en dålig start följt av en makalös upphämtning med 16-14. Vit = Skit, Röd=Glöd.
För övrigt gjorde Nanna och Josse två lysande insatser i målet.

JHC = Gäss

Publicerad 2009-12-21 00:14:34 i Övrigt,

JHC Damlag är som en flock med gäss, lär er av oss!


Fakta 1
När varje gås flaxar med sina vingar skapar det ett 'upplyft' för fåglarna som följer. Genom att flyga ien 'V' formation, blir hela flockens räckvidd för en flygning 71% längre än om varje fågel flög för sig själv.
Lärdom
Människor som delar en gemensam riktning och känsla av gemenskap kan komma dit de ska snabbare och lättare eftersom de reser med hjälp av varandras drivkraft.

Fakta 2
När en gås faller ur formationen, känner den plötsligt motståndet och segheten i att flyga själv. Den förflyttar sig snabbt tillbaka till formeringen för att dra nytta av lyftkraften från fågeln precis framför den.
Lärdom
Om vi har lika mycket vett som en gås håller vi oss i gemensam formering med dem som är på väg åt samma håll som vi själva vill åt. Vi är villiga att acceptera deras hjälp och ge vår hjälp till andra.

Fakta 3
När ledargåsen blir trött, roterar den bakåt i formationen och en annan gås tar över tätpositionen.
Lärdom
Det lönar sig att turas om att göra det hårda jobbet och dela ledarskapet. Precis som gäss, är människor beroende av varandras färdighet, kapacitet och unika uppsättningar av gåvor, talanger eller resurser.

Fakta 4
Gässen som flyger i formationen tutar för att uppmuntra de där framme att hålla farten uppe.
LärdomVi måste försäkra oss om att vårt tutande är uppmuntrande. I grupper där det finns uppmuntran, är produktiviteten betydligt större. Uppmuntrandets kraft (att följa sitt hjärta eller stå fast vid sina ideal och uppmuntra andras hjärtan och ideal) är den sorts kvalitet vi söker i tutandet.

Fakta 5 (viktigaste)
När en gås blir sjuk, skadad eller skjuten, faller två gäss ur formationen och följer den ner för att hjälpa och skydda den. De stannar hos den tills den antingen dör eller kan flyga igen. Sedan lyfter de och gör följe med en annan formering eller flyger ikapp sin egen flock.
Lärdom
Om vi har lika mycket vett som gäss, står vi vid varandras sida i svåra tider likväl som i tider då vi är starka.


Utan varandra skulle vi vara inget

Zäta häääär!

Publicerad 2009-12-20 21:59:16 i Övrigt,

Tjena bloggen (; Läget?

Måste bara säga att jag var på en gaaaalen julfest i fredags! stort PLUS till J&J som gjort det så fint och med julstämning och lekar :D Bra brudar! Längtar redan till nästa ;) 
 
Näää nu kallar Paradise Hoteeeel på mig!! 


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!  

Lagfekke 2009

Publicerad 2009-12-20 20:30:28 i Övrigt,

Wohoo, kul med en blogg! Jag ska uppdatera med lite partypics från helgen! Bäääästa lagfesten ever!!<3
Titta och NJUUUT!


HOPPAS NI NJÖT! De gjorde jag! :D
//Norre #9

Dagens outfit!

Publicerad 2009-12-20 19:41:39 i Dagens outfit,

Självklart har vi även här på bloggen Dagens outfit. Den kommer att gå till den som för dagen har något extra fräscht på sig.
Idag står Evelina Nilsson, som kommit till träningen i strumpbyxor och glömt att ta med sig något att ha efter, för den.

Eve har på sig:
*Svart kappa
*Rosa mjukisshorts med texten Girls Team
*Röda träningsdamasker

Träning 20 december

Publicerad 2009-12-20 19:10:25 i Träningar,

Snart juluppehåll och det börjar bli lite glest med folk på träningarna då folk ska iväg hit och dit. Målvakt-Malin (vi har ingen annan Malin, men det klingar fint) har dock återvänt från Varmt Land så idag hade vi två målvakter.
Efter uppvärmningen sysselsatte vi oss med att julpynta omklädningsrummet (blev skitfult) och samtala om vad som skedde under fredagens julfest, vilket var en hel del.
Träningen bestod av olika slags tvåmål. Vilka som vann sammanlagt vet jag inte, men Rött vann fotbollen och det är ju det som räknas.

/ JHC Dam

JHC Dam bloggar!

Publicerad 2009-12-20 14:39:21 i Laget,

Hej och välkommen till den nystartade bloggen för JHCs nystartade damlag.

Vilka är vi då?

Vi är ett gäng glada hockeybrudar, som inför den här säsongen gått ihop och bildat Järfällas damlag. Laget består först och främst av spelare från Hässelby Kälvesta och Kallhäll. Två tidigare dödsfiender som har gått ihop för att kunna få en större spelartrupp som ger bättre förutsättningar. Vi spelar i division 1 Östra, där vi krigar på under vårt första år tillsammans.

Här kommer ni i framtiden att kunna läsa om träningar, matcher och annat som vi hittar på!

Ps. Bloggen är sjukt ful just nu, men det kommer att förbättras!

/ JHC Dam

 

Om

Min profilbild

JHC Dam

Järfälla HC damlag har denna säsong en hel del nya tillskott! Här i bloggen ser vi till att ni hela tiden är uppdaterade på det senaste som händer och sker!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela