JHC:s Damlag

Direkt från Sveriges kallaste ishall

JHC = Gäss

Publicerad 2009-12-21 00:14:34 i Övrigt,

JHC Damlag är som en flock med gäss, lär er av oss!


Fakta 1
När varje gås flaxar med sina vingar skapar det ett 'upplyft' för fåglarna som följer. Genom att flyga ien 'V' formation, blir hela flockens räckvidd för en flygning 71% längre än om varje fågel flög för sig själv.
Lärdom
Människor som delar en gemensam riktning och känsla av gemenskap kan komma dit de ska snabbare och lättare eftersom de reser med hjälp av varandras drivkraft.

Fakta 2
När en gås faller ur formationen, känner den plötsligt motståndet och segheten i att flyga själv. Den förflyttar sig snabbt tillbaka till formeringen för att dra nytta av lyftkraften från fågeln precis framför den.
Lärdom
Om vi har lika mycket vett som en gås håller vi oss i gemensam formering med dem som är på väg åt samma håll som vi själva vill åt. Vi är villiga att acceptera deras hjälp och ge vår hjälp till andra.

Fakta 3
När ledargåsen blir trött, roterar den bakåt i formationen och en annan gås tar över tätpositionen.
Lärdom
Det lönar sig att turas om att göra det hårda jobbet och dela ledarskapet. Precis som gäss, är människor beroende av varandras färdighet, kapacitet och unika uppsättningar av gåvor, talanger eller resurser.

Fakta 4
Gässen som flyger i formationen tutar för att uppmuntra de där framme att hålla farten uppe.
LärdomVi måste försäkra oss om att vårt tutande är uppmuntrande. I grupper där det finns uppmuntran, är produktiviteten betydligt större. Uppmuntrandets kraft (att följa sitt hjärta eller stå fast vid sina ideal och uppmuntra andras hjärtan och ideal) är den sorts kvalitet vi söker i tutandet.

Fakta 5 (viktigaste)
När en gås blir sjuk, skadad eller skjuten, faller två gäss ur formationen och följer den ner för att hjälpa och skydda den. De stannar hos den tills den antingen dör eller kan flyga igen. Sedan lyfter de och gör följe med en annan formering eller flyger ikapp sin egen flock.
Lärdom
Om vi har lika mycket vett som gäss, står vi vid varandras sida i svåra tider likväl som i tider då vi är starka.


Utan varandra skulle vi vara inget

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

JHC Dam

Järfälla HC damlag har denna säsong en hel del nya tillskott! Här i bloggen ser vi till att ni hela tiden är uppdaterade på det senaste som händer och sker!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela